sobota, 22 marca 2014

Tagiatelle a la carbonara z groszkiem cukrowym.


                                                          Prosta szybka pożywna pasta.
Składniki:

  • dwie duże garści makaronu tagiatelle
  • paczka boczku w plasterkach
  • groszek cukrowy
  • 1 opakowanie śmietanki 36%
  • 2 żółtka
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczka oleju roślinnego
Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.W osobnym garnku podsmażamy boczek na łyżeczce oleju,dolewamy śmietanę,solimy i pieprzymy do smaku.Do sosu wrzucamy ugotowany odcedzony makaron i mieszamy,zdejmujemy z ognia i dodajemy rozbełtane żółtka mieszając, aby ładnie połączyły się z sosem .Na koniec dodajemy ugotowany i pokrojone na ok.3 cm. paski groszek
.I można podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz