Włoska inspiracja z Lidla :)
Mielona wołowina cebulką już się grzeje...
Makaron grube penne
Gruby makaron penne faszerowany mielonym mięskiem zapiekany z mozzarellą.
Składniki:
- 400g mielonego mięsa
- 2 puszki pomidorów krojonych
- 1 cebula
- makaron grube penne lub cannelloni
- mozzarella do posypania
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy na patelni dodajemy mięso i smażymy ok 10 min. następnie dodajemy pomidory i przyprawy.Dusimy ok 20 min.
Faszerujemy nasz surowy makaron mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym,zalewamy sosem tak aby przykryło cały makaron.Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach ok 20-25 min. tak aby makaron był miękki ale się nie rozwalił. Samcznego.
Faszerujemy nasz surowy makaron mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym,zalewamy sosem tak aby przykryło cały makaron.Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach ok 20-25 min. tak aby makaron był miękki ale się nie rozwalił. Samcznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz