czwartek, 24 października 2013

Faszerowane Pennoni Giganti


Włoska inspiracja z Lidla :)


                                                Mielona wołowina cebulką już się grzeje...

                                                                Makaron grube penne


                      Gruby makaron penne faszerowany mielonym mięskiem zapiekany z mozzarellą.

Składniki:

  • 400g mielonego mięsa
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 1 cebula
  • makaron grube penne lub cannelloni 
  • mozzarella do posypania
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy na patelni dodajemy mięso i smażymy ok 10 min. następnie dodajemy pomidory i przyprawy.Dusimy ok 20 min.
Faszerujemy nasz surowy makaron mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym,zalewamy sosem tak aby przykryło cały makaron.Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach ok 20-25 min. tak aby makaron był miękki ale się nie rozwalił. Samcznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz