niedziela, 6 października 2013

Tagiatelle z indykiem w sosie kurkowym


                                              Tagiatelle z indykiem w  sosie kurkowym
Składniki:

  • opakowanie makaronu wstążek z mąki razowej
  • 200g kurek
  • opakowanie Creme Fraiche (śmietanka 30%) 200g lub serek Mascarpone
  • 4 filety z piersi indyka
  • cebula
  • sół
  • pieprz 
  • cukier
  • olej roślinny
Przygotowanie:

Smażymy cebulę pokrojoną w kostkę na oleju,dodajemy umyte i pokrojone grzyby,solimy i pieprzymy do smaku.Gdy grzyby zmiękną dodajemy śmietanę lub serek oraz szczyptę cukru do smaku i mieszamy , jeśli jest za gęste dodajemy trochę wody.Po 5 minutach sos mamy gotowy.
Mięso wcześniej natarte solą i pieprzem oraz lekko rozbite tłuczkiem smażymy krótko na złoty kolor.
Na ugotowany makaron nakładamy mięso i polewamy sosem.
Życzę  smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz