Tagiatelle z indykiem w sosie kurkowym
Składniki:
- opakowanie makaronu wstążek z mąki razowej
- 200g kurek
- opakowanie Creme Fraiche (śmietanka 30%) 200g lub serek Mascarpone
- 4 filety z piersi indyka
- cebula
- sół
- pieprz
- cukier
- olej roślinny
Smażymy cebulę pokrojoną w kostkę na oleju,dodajemy umyte i pokrojone grzyby,solimy i pieprzymy do smaku.Gdy grzyby zmiękną dodajemy śmietanę lub serek oraz szczyptę cukru do smaku i mieszamy , jeśli jest za gęste dodajemy trochę wody.Po 5 minutach sos mamy gotowy.
Mięso wcześniej natarte solą i pieprzem oraz lekko rozbite tłuczkiem smażymy krótko na złoty kolor.
Na ugotowany makaron nakładamy mięso i polewamy sosem.
Życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz