Składniki:
- dynia ok 2 kg
- 1 średnia cebula
- mleczko kokosowe w puszce
- sól
- pieprz
- papryczka chilli suszona
- 1/2 łyżeczki curry
- łyżka oleju roślinnego
Przygotowanie:
Pokrojoną w kotkę cebulę podsmażamy na oleju,dodajemy curry i pokrojoną dynie.Chwilkę smażymy.Zalewamy gorącą wodą tak aby zakryło dynię,solimy do smaku,pieprzymy, chilimy :) zakrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu 25 min.Jak dynia już jest miękka dodajemy mleczka kokosowego i gotujemy jeszcze 5 min.(ja dodaje pół puszki ale jeśli ktoś lubi intensywniejszy smak można dodać całość) Na koniec wszystko miksujemy i podajemy z pieczywem.
Ja dodaje jeszcze łyżkę jogurtu naturalnego na talerz,ale to już według uznania :)))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz