sobota, 26 października 2013

Krem pomidorowy z mozzarellą



Mimo,że u mnie w domu zawsze jadło się tradycyjną pomidorówkę to w tym kremie się zakochałam.Banalna do zrobienia i doskonała pod koniec lata,gdy pomidorów jest pod dostatkiem.

Składniki:

  • 2 kilo pomidorów
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1 mozzarella kula
  • olej do smażenia
  • sól


Przygotowanie:

Podsmażamy pokrojoną cebulę na oleju,dodajemy pomidory obrane i pokrojone,bazylię i sól.
Dusimy 5 min.i zalewamy gorącą wodą ( ok 1,5l )
Gotujemy 20 min. i miksujemy na krem.
Do miseczek na dno wrzucamy pokrojoną w kostkę mozzarellę lub jeśli ktoś nie lubi startą goude
i zalewamy gorącą zupą.Mmmmmm wspaniała.....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz